Fanny Heuten Visie Danscoaching

 

FANNY HEUTEN is choreografe, danseres, dansdocent en gediplomeerd danscoach. Al meer dan 35 jaar is ze gefascineerd door lichamen in beweging.

Vele onder jullie kennen mij vooral als dansdocente, choreografe & danseres, … gefascineerd door lichamen in beweging en passie voor Afrikaanse Dans.  Ik heb heel mijn leven mijn passie gevolgd, dansen, bewegen, verbinden en verdiepen....
Als ik terug kijk zie ik ....een reeds rijk gevuld leven!                                                      

Sinds april 2023 ben ik afgestudeerd als Danscoach, een nieuwe fase en passie waarbij ik mijn reis verder zet… “Bewegen en Bewogen worden”.      
Persoonlijk was de opleiding een boeiende en intieme reis, op zoek naar nog meer diepgang in beweging… Mijn lichaam, ons lichaam ….wat een bron van inspiratie en informatie… Een nieuwe weg inslaan, waarbij al mijn kennis en ervaring uit de danswereld samenvallen.

Afgestudeerd als gediplomeerde Danscoach kan je vanaf september terecht voor zowel individuele sessies als groepssessies Danscoaching. Dans en beweging zijn hierbij het middel en een krachtige tool tot bewustwording, ontwikkeling en verandering.   Als coach ga ik samen met jou op reis, een reis waar we eerst het lichaam laten “praten” in beweging en pas daarna gaan reflecteren in woorden. De taal van je lichaam leid je tot bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en groei… In eerste instantie  creëer ik veiligheid wanneer jouw lichaam in beweging komt. Gevoelens, verlangens, dromen … kunnen dan in een veilige omgeving naar boven komen.

Bewegen en Bewogen worden…

In danscoaching combineren we coaching met dans (beweging).  Het is een ervaringsgerichte manier van werken met het lichaam in beweging als uitgangspunt. Hiermee onderscheidt danscoaching zich van andere, vaak meer verbale vormen van coaching. De danscoach betrekt het lichaam en zijn expressiemogelijkheden in het coachingsproces. Dans en beweging zijn hierbij het middel en een krachtige tool tot bewustwording, ontwikkeling en verandering.

De danscoach zorgt voor een veilige omgeving waarbij  men door middel van beweging en dans luistert en verbindt met het lichaam en de daarin opgeslagen informatie en onbewuste herinneringen. Deze ervaringen  worden verder onderzocht en krijgen invulling door middel van korte reflectieve gesprekken .

Danscoaching kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.

Het voordeel van een individuele sessie is dat de coachee centraal staat en de coaching specifiek gericht is op zijn doelen of vragen. De meerwaarde van een groepssessie is dat er interactie plaatsvindt tussen de coachees waardoor de deelnemers geïnspireerd en uitgedaagd worden.